۵-۳ پیشنهادهای حاصل از تحقیق ۹۱
۵-۳-۱ پیشنهادهای کاربردی ۹۱
۵-۳-۲ پیشنهادها برای تحقیقات ۹۳
۵-۳-۳ محدودیتهای تحقیق ۹۳
منابع .
ضمائم .
چکید ه انگلیسی ۱۰۳
فهرست جدول ها
عنوان صفحه
جدول۱-۱٫ استفاده کنندگان از نتیجه تحقیق ۷
جدول ۱-۳، توزیع نمونه بین جامعه ی آماری ۴۸
جدول ۲-۳، نمره دهی و امتیاز بندی سوالات پرسشنامه براساس طیف لیکرت ۵۹
جدول ۴-۱٫ توزیع فراوانی پاسخها به سوالات مربوط به فرضیه ها ۷۳
جدول ۲-۴٫ میانگین و انحراف معیار پاسخهای دریافت شده ۷۴
جدول ۴-۳٫ آزمون t تک نمونهای ۷۶
جدول۶-۴٫ آزمون نرمال بودن ۷۷
جدول ۴-۴٫ جدول ضرایب متغیرهای مستقل ۷۹
جدول ۴-۵٫ خلاصه مدل ۸۰
جدول۴-۷٫ آزمون ناهمسانی واریانس ها ۸۰
جدول ۴-۸٫ نتایج آزمون فرضیهی اول ۸۱
جدول۴-۹٫ نتایج آزمون فرضیهی دوم ۸۲
جدول ۴ -۱۰٫ نتایج آزمون فرضیهی سوم ۸۳
جدول ۴-۱۱٫ نتایج آزمون فرضیهی چهارم ۸۳
جدول ۴-۱۲٫ نتایج آزمون فرضیهی پنجم ۸۴
فهرست نمودارها
عنوان صفحه
نمودار۱-۴٫ میزان تجربه حرفه ای پاسخ دهندگان……………………………………………………………………. ۷۰
نمودار۲-۴ .میزان تحصیلات پاسخ دهندگان ۷۰_Toc396824629
نمودار۲-۴٫ نمودار باقیماندههای……………………………………………………………………………………………۷۵
چکیده
اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی باعث صرفهجویی در هزینه و ارائه خدمات بیشتر به صاحبکار با همان هزینه میشود. استفاده بهینه از کار حسابرسان داخلی میتواند کارایی و اثربخشی حسابرس مستقل را بهبود بخشد و ارزش حسابرس داخلی را برای صاحبکار افزایش دهد. هدف این تحقیق، بررسی عوامل موثر برافزایش سطح اتکای حسابرس مستقل برحسابرسی داخلی، است. روش تحقیق پیمایشی بوده و با بهره گرفتن از ابزار پرسشنامه، دادههای لازم گردآوری شده است و برای آزمون فرضیات پژوهش از آزمون تک نمونهای t، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که متغیرهای استقلال و بیطرفی، صلاحیت، عملکرد کاری، اثربخشی حسابرسان داخلی و سطح ریسک ذاتی صاحب کار، بر افزایش سطح اتکا حسابرس مستقل بر حسابرسی داخلی مؤثر هستند. همچنین نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که استقلال و بیطرفی حسابرسان داخلی قوییترین متغیر پیش بین و اثربخشی حسابرسی داخلی ضعیفترین متغیر پیش بین میباشد.
واژگان کلیدی: حسابرس داخلی، حسابرس مستقل، اتکا حسابرس مستقل برحسابرس داخلی
فصل اول
کلیات تحقیق
۱-۱ مقدمه
نیازهای اطلاعاتی و انتظارات گروههای گوناگون درون سازمانی و برونسازمانی استفادهکننده از صورتهای مالی مانند مدیران، سرمایهگذاران، اعتباردهندگان و دولت زمینهساز گزارشگری مالی در واحدهای اقتصادی است. در حال حاضر اطلاعات مورد نیاز استفاده کنندگان مختلف در قالب صورتهای مالی اساسی در اختیار آن ها قرار میگیرد .اطلاعات صورتهای مالی زمانی برای استفاده کنندگان مؤثر است که از ویژگی کیفی قابلیت اعتماد و اطمینان برخوردار باشد. استفاده کنندگان صورتهای مالی هنگامی میتوانند به اطلاعات صورتهای مالی اتکا کنند که شخصی مستقل، ذیصلاح و بیطرف نسبت به میزان اعتبار این اطلاعات، نظر حرفهای ارائه کرده باشد .در سیستم های اقتصادی کنونی، وظیفهی اظهارنظر نسبت به صورتهای مالی به حسابرسان مستقل واگذار شده است. حسابرسی از ارکان اساسی فرایند پاسخگویی به استفاده کنندگان اطلاعات حسابرسی شده است، زیرا پاسخگویی مستلزم وجود اطلاعات معتبر و قابلاتکاست و قابلیت اتکای اطلاعات به دلایل زیادی نیازمند بررسی آن ها توسط شخصی مستقل از تهیهکنندهی اطلاعات است. در فرایند تهیه اطلاعات به موقع، مربوط و قابلاتکا یکی از عواملی که میتواند به حسابرسان مستقل کمک کند و باعث شود که فعالیت آن ها از کیفیت، کارآمدی و اثربخشی لازم برخوردار باشد، وجود واحد حسابرسی داخلی در شرکت صاحب کار و ارتباط هر چه بیشتر این واحد با حسابرسان مستقل است.
۱-۲ بیان مسئله
یکی از مهمترین کنترلهای داخلی که امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته و شرکتهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد، حسابرسی داخلی است که میتواند تأثیرات قابلملاحظهای بر برآوردن نیازهای استفاده کنندگان از نتایج حاصل از عملیات شرکت بگذارد.
انجمن حسابرسان داخلی امریکا [۱](IIA) در سال ۲۰۱۱ حسابرسی داخلی را اینگونه تعریف میکند:
«حسابرسی داخلی، یک فعالیت اطمینانبخش و مشاورهای مستقل وبی طرف است که باهدف ارزش افزایی و بهبود عملیات سازمان انجام میشود. حسابرسی داخلی با بهکارگیری شیوهای اصولی و نظاممند برای ارزیابی وبهبوداثربخشی فرایندهای حاکمیت، کنترل و مدیریت ریسک، سازمان را برای دستیابی به اهداف یاری میکند» (عالی نژاد،۱۳۹۰).
طبق استاندارد حسابرسی ۶۱۰ « ارزیابی کار واحد حسابرسی داخلی »، ازمجموعه استانداردهای حسابرسی ایران حسابرسی داخلی چنین تعریف شده است:
«حسابرسی داخلی یعنی وظیفه ارزیابی که در داخل واحد مورد رسیدگی و توسط کارکنان آن به منظور خدمت به آن واحد به وجود میآید و یکی از ارکان اصلی محیط کنترلی محسوب می شود. ارزیابی و بررسی کفایت و اثربخشی سیستم های حسابداری و کنترل داخلی، از جمله وظایف اصلی واحد حسابرسی داخلی است«.
با توجه به تعریف حسابرسی داخلی ارائهشده اینگونه به نظر میرسد که حسابرسان داخلی یک فعالیت ظریف و پیچیده در بین چهار گروه عمده از متقاضیان این خدمت است که عبارتاند از:
هیئتمدیره،
حسابرسان مستقل
مدیریت ارشد
بررسی عوامل موثر بر افزایش سطح اتکا حسابرسان مستقل بر کار حسابرسی داخلی از دیدگاه حاکمیت شرکتی- قسمت ۲