الف) هدف کلی
تعیین رابطه اعتماد همسران به یکدیگر واحساس امنیت در بین زوجین ساکن تهران
ب) اهداف جزئی
-تعیین رابطه بین انواع اعتماد و انواع احساس امنیت بین همسران شهر تهران از جمله:
1 . تعیین رابطه اعتماد بین شخصی با احساس امنیت بین همسران شهر تهران
تعیین رابطه اعتماد اقتصادی با احساس امنیت بین همسران شهر تهران
3.تعیین رابطه اعتماد جنسی با احساس امنیت بین همسران شهر تهران
تعیین رابطه سن با وجود احساس امنیت در بین همسران شهر تهران
تعیین رابطه تحصیلات با وجود احساس امنیت در بین همسران شهرتهران
تعیین رابطه فاصله سنی با وجود احساس امنیت در بین همسران تهران
تعیین رابطه داشتن فرزند با وجود احساس امنیت در بین همسران شهر تهران
1-4.اهمیت و ضرورت تحقیق
نقش خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی با کارکردهای مختلف آن، میتواند هم در جنبه مثبت آن، یعنی ایجاد کانون آرامش و هم در جنبه منفیاش، یعنی ایجاد آسیب اجتماعی بسیار مهم و تأثیرگذار باشد. با توجه به این که نهاد خانواده در کشور ما همواره از استحکام و غنای خاصی برخوردار بوده است و بیشتر مسائل فرهنگی و شخصیتی و اجتماعی ما در کانون خانواده شکل میگیرد، از این رو تحقیق در این زمینه، هم میتواند روشنگر برخی ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی ما باشد و هم به شناخت و برنامهریزی در جهت حفظ، ثبات و استحکام نهاد خانواده یاری رساند. نظر به نقش مهم خانواده در جامعه، از هم گسیختگی خانواده عموماً با عوارض نامطلوبی همراه است و همواره در هر جامعه، ساز و کارهایی جهت استحکام خانواده وجود دارد (تیماجچی، 1377: 6).
آمارها نشان میدهند که میزان ازدواج در جامعه ما، با وجود افزایش جمعیت در سالهای اخیر، آهنگ کندی پیدا کرده است. آیا علاوه بر دلایل اقتصادی و اجتماعی و . ، عدم اعتماد به همسر یکی از دلایل کاهش ازدواج و افزایش طلاق در بین مردم نبوده است؟! (سفیری،کمالی: 128). در خانوادههایی که بیاعتمادی یا عدم وفاداری یکی از زوجها دیده میشود، ممکن است در نهایت کار به جدایی و طلاق یا قتل منتهی نشود؛ ولی خانواده آرامش خود را از دست داده و دیگر جای امن و آسایش برای زوج و فرزندان نخواهد بود (همان: 128).
در مواردی از مشاورههایی که در ارتباط با اختلافات خانوادگی صورت میگیرد، مشاهده میشود که ریشه اصلی اختلافات میان زن و مرد، سوء ظن و بدگمانی آنها نسبت به یکدیگر است و گاهی این سوء ظن و بدگمانی به قدری شدید است که خانواده را در آستانه از هم پاشیدگی قرار میدهد. در این مواقع، در تمام اوقات بین زن و مرد، جدال و حتی کتککاری رواج دارد و چیزی که جایش خالی است، تفاهم و صمیمت و آرامش است (رشیدپور، 1378: 105 -6).
در اغلب موارد، بیوفایی نقطه اوج عدم صمیمت و بیصداقتی است. در این شرایط اگر کار به طلاق هم نکشد، بیوفایی رنجشی ایجاد میکند که ممکن است برای همیشه بر روابط زن و شوهر حاکم گردد. صرف نظر از اشکالات اخلاقی، بیوفایی و خیانت و عدم وفاداری همسر به قدری در پیکره روابط نفوذ میکند که بر تصویر ذهنی همسر اثر میگذارد و میتواند روابط زندگی زناشویی را از هم بپاشد (بک، 1382: 24).
از طرفی امنیت اجتماعی دارای ابعاد و وجوه مختلفی است که از برآیند آنان، امنیت گروههای اجتماعی، از جمله خانواده، تأمین و تضمین میگردد. به این ترتیب، برای دستیابی به چارچوب تحلیلی در خصوص امنیت اجتماعی خانواده، گریزی جز توجه به ابعاد گوناگون امنیت در خانواده نیست.
اندیشمندان جوامع غربی در مورد تأثیر نیروهای اجتماعی در سیاست و امنیت، عموماً نقش شهروند را در جامعه مدنی برجسته کرده و از نقش سرمایهداران، کارگران، تجار، نخبگان،
سایت های دیگر :