چکیده……………………………………………………………………..1
فصل اول:مقدمه
پیشگفتار………………………………………………………………………………..3
فصل دوم:کلیات وبررسی منابع
2-1- گیاه شناسی کرچک ……………………………………………………………5
2- 2-شوری…………………………………………………………….6
2-2-1-اثرات شوری بر رشد گیاه……………………………………………………… 6
2-2-2-سازوكارهای تحمل به شوری………………………………………………………..10
2-2-3-سازگاری كل گیاه به تنش شوری …………………………………………………13
2-2-3-1-تنظیم انتقال Na+ به اندام هوایی ………………………………………………………..13
2-2-3-2- مسیرهای اولیه ورود به ریشه………………………………………………. 14
2-2-4-نقش بیولوژی خاک در تحمل به استرس شوری در گیاهان…………………………………..16
فصل سوم:مواد و روش ها
شاخصSPAD با استفاده کلروفیل متر نوعMinolta: …………………………………………..27
2-اندازه گیری سدیم با استفاده از دستگاه فلیم فتومتر نوع Jeneway……………………….27
3-اندازه گیری پتاسیم: از متد شعله سنجی با استفاده از دستگاه فلیم فتومتر نوع Jeneway اندازه گیری شد……………. 27
4-اندازه گیری کلر……………………………………………………………………………………….28
5-اندازه گیری ماده خشك ریشه و اندامهای هوایی:………………………………………………………..28
6-اندازه گیری درصد روغن دانه…………………………………………………………………………..28
جدول1-نتایج آزمون خاک گلدان…………………………………………………………………30
جدول 2- نتایج آزمون آب آبیاری………………………………………………………………………..30
4-2-نتایج كمی…………………………………………………………………………31
جدول- 3 نتایج تجزیه واریانس (میانگین مربعات) صفات كمی اندازه گیری شده……………………………31
جدول4- مقایسه میانگین عملكرد دانه(گرم در بوته) در تیمارهای مختلف………………………………..32
جدول-5 مقایسه میانگین ماده خشک ریشه(گرم در بوته) در تیمارهای مختلف………………….34
جدول-6 مقایسه میانگین ماده خشک اندام هوایی(گرم در بوته) در تیمارهای مختلف…………………………37
جدول-7 مقایسه میانگین ارتفاع بوته(سانتی متر) در تیمارهای مختلف……………………………..40
جدول8- مقایسه میانگین ارتفاع گل آذین(سانتی متر) در تیمارهای مختلف……………………………..42
جدول-9 مقایسه میانگین شاخص برداشت(درصد) در تیمارهای مختلف…………………… 44
4-2- صفات کیفی……………………………………………………………………………………………….46
جدول-4 نتایج تجزیه واریانس(میانگین مربعات) صفات کیفی………………………………. 46
جدول- 5 مقایسه میانگین درصد روغن دانه در تیمارهای …………………………………..47
جدول- 6 مقایسه میانگین عملکرد روغن دانه(گرم در بوته) در تیمارهای مختلف……………………………….48
جدول-7 مقایسه میانگین میزان پتاسیم برگ(درصد) در تیمارهای مختلف…………………50
جدول-8 مقایسه میانگین میزان سدیم
برگ(درصد) در تیمارهای مختلف…………………….52
جدول- 9 مقایسه میانگین نسبتK/Na در تیمارهای مختلف…………………………………….55
جدول-10 مقایسه میانگین میزان شاخص SPAD در تیمارهای مختلف…………….58
فهرست اشکال
شكل 3-مقایسه میانگین عملكرد دانه(گرم در بوته) در تیمارهای مختلف شوری………… 33
شكل 4- مقایسه میانگین عملكرد دانه(گرم در بوته) در تیمارهای تلقیح باکتری…………….. 34
شکل 5-مقایسه میانگین ماده خشک ریشه(گرم در بوته) در تیمارهای تلقیح باکتری………………. 35
شکل -6 مقایسه میانگین ماده خشک ریشه(گرم در بوته) در سطوح مختلف شوری…………………….. 36
شکل- 7مقایسه میانگین ماده خشک ریشه(گرم در بوته) در اثرات متقابل شوری و تلقیح باکتری………………. 36
شکل- 7مقایسه میانگین ماده خشک ریشه(گرم در بوته) در اثرات متقابل شوری و تلقیح باکتری…………… 37