-
- روش رسانایی افزایشی[۱۶]
در [۱۹] برای غلبه بر موانع و مشکلات روش P&O الگوریتم روش رسانایی افزایشی معرفی شده است. در این روش ولتاژ ترمینال آرایه در همه شرایط بر اساس مقداری که نسبتی با ولتاژ نقطه بیشینه توان دارد تنظیم میکند. ایده اصلی این روش دنبال کردن نقطه توان بیشینه به این گونه است که در نقطه توان بیشینه مشتق توان نسبت به ولتاژ صفر است. همچنین در ولتاژهای بیشتر از ولتاژ نقطه توان بیشینه ۰dP/dV< میباشد و در ولتاژهای کمتر از آن ۰dP/dV> .
(۲-۲۶)
بنابراین ولتاژ آرایه خورشیدی میتواند با توجه به اینکه در نقطه بیشینه توان ۰dP/dV= است، با اندازهگیری ضریب هدایت افزایش و لحظهای در نقطه توان بیشینه تنظیم شود.
(۲-۲۷)
ردیابی نقطه توان بیشینه میتواند طبق الگوریتم شکل (۲-۲۱) صورت پذیرد. Vref ولتاژ مرجعی است که آرایه خورشیدی باید در آن نقطه کار کند و در نقطه توان بیشینه Vref دقیقا همان VMPP میباشد. همین که ولتاژ مرجع به نقطه توان بیشینه برسد عملکرد آرایه خورشیدی در این نقطه نگه داشته میشود تا زمانی که تغییری در جریان دیده شود که ناشی از تغییر در تابش میباشد. در این حالت الگوریتم دوباره Vref را افزایش یا کاهش میدهد تا نقطه توان بیشینه ردیابی شود.
سرعت پیدا کردن نقطه توان بیشینه بستگی به اندازه افزایش دارد و ردیابی سریع میتواند با افزایشهای بزرگ انجام شود که باعث کاهش دقت و افزایش نوسان میشود که باعث کاهش بهرهوری میشود.[۱۹]
الگوریتم روش رسانایی افزایشی
- کسری از ولتاژ مدار باز [۱۷]
بین ولتاژ نقطه توان بیشینه و ولتاژ مدار باز آرایه خورشیدی رابطه خطی وجود دارد که به نام کسری از ولتاژ مدار باز معرفی میکند.
(۲-۲۸)
مقدار ۱k به مشخصات آرایه خورشیدی بستگی دارد که به صورت تجربی باید از روی VMPP و VOC برای یک آرایه خورشیدی مشخص در شرایط تابش مختلف و دمای متفاوت تعیین میگردد که عموما مقداری بین ۰.۷۱ تا ۰.۷۸ دارد. با مشخص شدن مقدار ۱K ولتاژ متناظر با نقطه توان بیشینه مشخص میشود و به عنوان ولتاژ مرجع تنظیم میگردد.[۱۹]