۰۰۰/۰
۳۰۳/۰
تائید
نتایج آزمون ضریب همبستگی اسپیرمن نشان میدهد که کلیه ابعادکارآفرینی استراتژیک با متغیرهای مزیت رقابتی و عملکرد سازمانی رابطه معناداری دارند. بیشترین شدت معناداری را تفکر استراتژیک و کمترین شدت معنیداری را نوآوری مستمر دارد.
۴-۴-معادلات ساختاری
برنامه lisrel به منظور تخمین و آزمون مدل های معادلات ساختاری (معروف به [۹۱]SEM) و بررسی و تحلیل روابط خطی بین متغیر های نهفته و آشکار (مشاهده شده) به کار می رود. این برنامه، همبستگی و کواریانس های بین متغیرها ی اندازه گیری شده (آشکار) را برای تخمین مقادیر بارهای عاملی، واریانس ها و خطاهای متغیرهای نهفته، مورد استفاده قرار می گیرد(کلانتری، ۱۳۸۸، ص۳۵). تحلیل ساختار کواریانس یک روش آماری چند متغیره است که تحلیل عاملی تاییدی و مدل های اقتصادسنجی را برای تحلیل روابط فرضی بین متغیرهای نهفته ( غیر قابل مشاهده یا تئوریکی) که بوسیله متغیرهای آشکار (قابل مشاهده یا تجربی) اندازه گیری شده اند، به کار می گیرد. یک مدل ساختاری کواریانس معمولا ترکیبی از دو زیر مدل (مدل فرعی) است. یک بخش از آن، مدل اندازه گیری است که نشان می دهد که هر متغیر نهفته چگونه بوسیله شاخص ها یا متغیرهای آشکار و قابل مشاهده اندازه گیری و عملیاتی شده است.بخش دیگر آن مدل ساختاری است که به توضیح روابط بین متغیر های نهفته می پردازد و مشخص می کند که چه میزان از واریانس ها تبیین نشده است. به عبارت دیگر مدل ساختاری نشان می دهد که آیا بین متغیر های نهفته مورد مطالعه رابطه معنی داری وجود دارد؟ و مشخص می کند که چه میزان از واریانس یک متغیر نهفته توسط سایر عوامل (به جز متغیر یا متغیر های نهفته مورد نظر در مدل) تبیین می شود(همان، ص ۳۶). تحلیل عاملی تاییدی متغیرهای پژوهش: در مدل معادلات ساختاری ازیک طرف میزان انطباق داده های پژوهش و مدل مفهومی پژوهش بررسی خواهد شد که آیا از برازش مناسب برخوردار است و از طرف دیگر معناداری روابط در این مدل برازش یافته آزمون می شود. شاخص های مناسب مدل شامل ،GFI( شاخص نیکویی برازش) وAGFI(شاخص تعدیل شده نیکویی برازش) میباشند. بدین صورت که مدلی از برازش مناسب برخوردار است که میزان کوچکتراز ۳ باشد و نیزGFIوAGFI هرچه به یک نزدیکتر باشد مدل داده ها برازش بهتری دارد. جدول زیر محدوده دامنه شاخص و خوبی برازش را نشان می دهد.
جدول ۴-۱۸: محدوده دامنه شاخص و خوبی برازش
شاخص برازندگی
برازش خوب
برازش قابل قبول
P-value
RMSEA
GFI
AGFI
تحلیل عاملی تاییدی: در این بخش، نتایج حاصل از تحلیل عاملی تائیدی هر یک از متغیرهای پژوهش توسط نرمافزار LISREL به صورت جداگانه برای هر متغیر آورده شده است. لازم به ذکر است که به منظور کاهش متغیرها و در نظر گرفتن آنها به عنوان یک متغیر، با بار عاملی به دست آمده باید بیشتر از۳/۰ باشد. در بررسی هر کدام از مدل ها سوال اساسی این است که آیا این مدلهای اندازه گیری مناسب است؟ که برای پاسخ به این پرسش بایستی (کای دو) و سایر معیارهای مناسب بودن برازش مدل مورد بررسی قرار گیرد. بدین صورت که مدلی مناسب است دارای حالتهای بهینه ذیل باشد. آزمون کای دو هر چه کمتر باشد بهتر است،زیرا این آزمون اختلاف بین داده و مدل را نشان می دهد. آزمون RMSEA هر چه کمتر باشد بهتر است؛ زیرا این مقدار میانگین مجذور خطاهای مدل است. بطور خلاصه در تحلیل عاملی تایید مدلی ساخته می شود که در آن فرض می شود داده های تجربی بر پایه چند پارامتر توصیف یا محاسبه می شوند. این مدل مبتنی بر اطلاعات قبلی درباره ساختار دادها است. ساختاری که در قابل یک تئوری، فرضیه یا دانش حاصل از مطالعات پیشین (همان تحلیل اکتشافی) به دست آمده است.
۴-۴-۱- تحلیل عاملی تائیدی مرتبه اول کارآفرینی استراتژیک
نمودار ۴-۹ مدل اندازه گیری ابعادکارآفرینی استراتژیک در حالت تخمین غیراستاندارد مرتبه اول
منبع: یافته های پژوهش
با توجه به نتایج زیر که از خروجی نرم افزار lisrel بدست آمده است برازش مناسب مدل را نتیجه میگیریم.
جدول۴-۱۹: شاخص های مناسب بودن برازش مدل انداز گیری ابعاد کارآفرینی استراتژیک مرتبه اول