مهندسی برق
مهندسی شیمی
مهندسی صنایع
مهندسی کامپیوتر
آسیب روانشناختی/پایان نامه ازدواج سرپرست و فرزند خوانده
برخی معتقدند[1] قانونگذار دقت زیادی در این ارتباط داشته است، چرا که وقتی خانوادهای فرزندی را به عنوان فرزندخوانده قبول میکنند دو حالت وجود دارد :
اول این که آن خانواده دارای قید و بند اسلامی هستند و آداب دینی را رعایت میکنند که در اینصورت خانواده شرایطی را برای خود و خانوادهاش تنظیم و در همان ابتدای طفولیت محرمیت او را ایجاب میکنند تا فرزندخوانده در امنیت باشد.
در حالت دوم نیز برخی از خانوادهها ممکن است قید و بند دینی زیادی نداشته باشند و زمانی که طفل بزرگ میشود، حال چه پسر و چه دختر ممکن است میان پدرخوانده و یا مادرخوانده احتمال ازدواج آنها ایجاد شود، از این رو شورای نگهبان، ممنوعیت این مسئله را خلاف موازین شرعی اعلام کرده و تا وقتی که مسئله محرمیت بین افراد مطرح نباشد ممنوعیت موضوعیتی ندارد .
بنابراین قانونگذار باید پیشبینیهای لازم در تمام زمینهها را داشته باشد که اگر حتی یک مورد هم اتفاق بیافتد، باید قانون آن در جامعه وجود داشته باشد.لذا مقنن ازدواج بین سرپرست و فرزند خوانده را ممنوع اعلام کرد مگر اینکه دادگاه صالح تشخیص دهد و خلاف این موضوع ثابت شود که این ازدواج به مصلحت فرزند خوانده است تا این ازدواج صورت گیرد،و صلاح و مصلحت فرزند خوانده بر این است که با سرپرست خود ادامه زندگی دهد.
همچنین در دفاع از این لایحه می توان گفت که در گذشته فرزند خوانده بدون هیچ شرط و محدودیتی می توانست با سرپرست خود ازدواج کند اما براساس لایحه جدید این کار فقط در صورت صلاحدید دادگاه امکانپذیر استو با این محدودیت امکان سوء استفاده از کودکان وجود ندارد.
نظر نگارنده ،در خصوص افرادی که از این لایحه دفاع می کنند این است که،دستکاری در مناسبات خصوصی و ترویج نگاه جنستی در خانوادهها در شان قانونگذار نیست. این کار با هدف و موضوع لایحه حمایت از کودکان بیسرپرست و بدسرپرست مغایرت اساسی دارد و حمایت از آنان را به دنبال نخواهد داشت.
در انتهای این گفتار ما به مصاحبه ای راجع به این مطلب پرداختیم که مصداق و مضمون آن را به نظر شما عزیزان می رساند:
م.م من مادر یک پسر 17 ساله هستم که سه ماهه بود که در قلب من وپدرش جا گرفت چطور می توانند
با روح احساس این پدر ومادر ها و بچه هایمان بازی کنند این عوض فرهنگ سازی است؟ اینها بچه های ماهستند ما روح وزندگیمان را نثارشان می کنیم .
س.گ یعنی کشور و مردم ما تمام گرفتاری هایشان حل شده و فقط موضوع فرزند خانواده مشکل داشت.
پ.ت اقتضاح اخلاقی در راه است :
اولا: پسری را به فرزندی برگزینی و وقتی مرد خانواده از دنیا رفت با مادر ازدواج کند
دوم: دختری را به فرزندی قبول کنی و وقتی زن از دنیا رفت با او ازدواج کنی؟
ف.ن من بعنوان یک زن هرگز تا کارد به استخوانم نرسیده پس از تصویب این قانون تن به قبول فرزند خوانده نخواهم شد.