فصل اول.. 1
1: كلیات… 2
1-1: مقدمه. 2
1-2: تاریخچه. 3
1-3: مشخصات گیاه شناسی .. 11
1-4: مراحل نمو گلرنگ…. 18
1-5: زئولیت 21
1-5-1: كاربرد زئولیت در كشاورزی 23
1-5-2: فواید مصرف زئولیت 24
1-5-3: زئولیت (كود هوشمند) 24
1-5-4: مزایای استفاده در آبیاری.. 26
1-5-5: مزایای استفاده در خاك 26
1-5-6: مزایای استفاده كودی 27
1-5-7: تأثیر در محصولات كشاورزی 27
1-5-8: تأثیر در گیاه 28
1-5-9: اثرات اكولوژیكی 28
1-5-10: مصارف بهداشتی و زیست محیطی زئولیت 28
1-5-11: كلینوپتیلولیت 29
1-5-12: تولید زئولیت در جهان 30
1-6: سالیسیلیك اسید (یك شبه هورمون گیاهی) 32
1-6-1: تاریخچهی شناخت سالیسیلیك اسید (SA) 32
1-6-2: سالیسیلیك اسید و نقش آن در گیاهان 33
1-6-3: نقش سالیسیلیك اسید در پیری برگ ها 34
1-6-4: سالیسیلیك اسید و تنظیم كنندگی رشد در شرایط تنش 35
فصل دوم (بررسی منابع) . 37
2: بررسی منابع . 38
2-1: تنش . 38
2-1-1: انواع تنش های محیطی . 41
2-1-2: تنش خشكی (كمبود آب) . 42
2-1-3: اثرات تنش آب بر ساختمان گیاه . 42
2-1-4: اثرات تنش آب بر رشد گیاه . 43
2-1-5: پایداری غشاء و تنش . 44
2-1-6: تنش و متابولیسم كربن . 45
2-1-7: مكانیسم های مقاومت به خشكی . 47
2-1-8: اثرات تنش آب بر محتوای آب نسبی . 48
2-1-9: اثر تنش كمبود آب بر محتوای آب اولیه . 49
2-1-10: اثر تنش كمبود آب بر كمبود آب اشباع . 49
2-1-11: اثر تنش كمبود آب بر مقدار آب برگ… 50
2-1-12: اثر تنش كمبود آب بر صفات زراعی، عملكرد و اجزای عملكرد. 51
2-1-13: اثر تنش كمبود آب بر ارتفاع بوته . 52
2-1-14: اثر تنش كمبود آب بر ارتفاع شاخه دهی از سطح زمین . 53
2-1-15: اثر تنش كمبود آب بر تعداد شاخهی فرعی در بوته . 54
2-1-16: اثر تنش كمبود آب بر قطر ساقه . 55
2-1-17: اثر تنش كمبود آب بر عملكرد دانه . 55
2-1-18: اثر تنش كمبود آب بر وزن هزار دانه . 58
2-1-19: اثر تنش كمبود آب بر عملكرد بیولوژیك . 60
2-1-20: اثر تنش كمبود آب بر قطر غوزه . 61
2-1-21: اثر تنش كمبود آب بر شاخص برداشت . 61
2-1-22: اثر تنش كمبود آب بر تعداد غوزه در بوته . 63
2-1-23: اثر تنش كمبود آب بر تعداد دانه در غوزه . 64
2-1-24: اثر تنش كمبود آب بر تعداد غوزهی نابارور . 66
2-1-25: اثر تنش كمبود آب بر شاخص سطح برگ . 66
2-1-26: اثر تنش خشكی بر عملكرد روغن . 6
2-1-27: اثر تنش خشكی بر درصد روغن . 68
2-1-28: اثر تنش خشكی بر پروتئین ها. 69
2-1-29: اثر تنش خشكی بر چربی ها . 69
2-1-30: اثر تنش خشكی بر اولئیك اسید . 70
2-1-31: اثر تنش خشكی بر لینولئیك اسید.. 70
فصل سوم (مواد و روش ها) . 72
3: مواد و روش ها . 73
3-1: خصوصیات جغرافیایی و اقلیمی محل آزمایش . 73
3-2: انتخاب طرح آزمایشی . 75
3-3: خصوصیات رقم مورد استفاده . 75
3-4: آماده سازی زمین و عملیات زراعی . 77
3-5: اندازه گیری صفات . 78
3-5-1: عملكرد و اجزای عملكرد . 78
3-5-1-1: ارتفاع گیاه . 78
3-5-1-2: ارتفاع اولین شاخهی فرعی گیاه از سطح خاك . 78
3-5-1-3: قطر ساقه در قسمت تحتانی آن . 78
3-5-1-4: تعداد شاخهی فرعی.. 78
3-5-1-5: تعداد غوزهی نابارور در هر بوته . 78
3-5-1-6: قطر غوزه. 79
3-5-1-7: تعداد غوزه در بوته و تعداد دانه در غوزه . 79
3-5-1-8: عملكرد دانه. 79
3-5-1-9: وزن هزار دانه . 79
3-5-1-10: وزن هزار دانهی غوزه های اصلی و فرعی . 80
3-5-1-11: عملكرد بیولوژیك . 80
3-5-1-12: عملكرد بیولوژیك غوزه های اصلی و فرعی . 80
3-5-1-13: شاخص برداشت بوته . 80
3-5-1-14: شاخص برداشت غوزه های اصلی و فرعی . 81
3-5-2: شاخص های رشد . 81
3-5-2-1: شاخص سطح برگ (LAI) . 81
3-5-2-2: سرعت رشد محصول (CGR) . 81
3-5-2-3: سرعت رشد نسبی (RGR) . 81
3-5-2-4: سرعت جذب خالص (NAR) . 82
3-5-2-5: نسبت سطح برگ LAR) . 82
3-5-2-5-6: وزن خشك كل گیاه (TDW) . 83
3-5-3: درصد روغن . 83
3-5-4: عملكرد روغن . 83
3-5-5: سنجش اسید های چرب . 83
3-5-6: صفات فیزیولوژیك . 84
3-5-6-1: ناپایداری غشاء سیتوپلاسمی . 84
3-5-6-2: اندازه گیری محتوای رطوبت نسبی . 84
3-5-6-3: درصد آب برگ . 85
3-5-6-4: آب نهایی برگ . 85
3-5-6-5: محتوای آب اولیه. 86
3-5-6-6: كمبود آب اشباع . 86
3-5-6-7: سرعت از دست دادن آب . 86
3-6: تجزیه و تحلیل داده ها . 87
فصل چهارم (نتایج و بحث) . 88
4-1: ارتفاع گیاه . 89
4-2: ارتفاع اولین شاخه از سطح خاك… 90
4-3: قطر ساقه . 92
4-4: تعداد شاخهی فرعی . 93
4-5: تعداد غوزه در بوته . 100
4-6: تعداد غوزهی نابارور . 101
4-7: قطر غوزهی اصلی . 103
4-8: تعداد دانه در غوزه . 104
4-9: عملكرد دانه . 111
4-10: عملكرد دانهی غوزهی اصلی . 112
4-11: عملكرد دانهی غوزه های فرعی . 114
4-12: وزن هزار دانه . 116
4-13: وزن هزار دانهی غوزهی اصلی . 123
4-14: وزن هزار دانهی غوزهی فرعی . 124
4-15: عملكرد بیولوژیك . 126
4-16: عملكرد بیولوژیك غوزهی اصلی . 128
4-17: عملكرد بیولوژیك غوزه های فرعی . 134
4-18: شاخص برداشت بوته . 136
4-19: شاخص برداشت غوزه های اصلی . 137
4-20: شاخص برداشت غوزه های فرعی . 138
4-21: روز تا رسیدگی . 145
4-22: درصد روغن . 146
4-23: عملكرد روغن . 148
4-24: اولئیك اسید . 150
4-25: لینولئیك اسید . 156
4-26: ناپایداری غشاء سلولی . 158
4-27: درصد آب برگ . 160
4-28: محتوای آب اولیه . 161
4-29: آب نهایی برگ . 167
4-30: میزان آب نسبی . 168
4-31: كمبود آب اشباع . 169
4-32: سرعت از دست دادن آب . 171
4-33: تجمع مادهی خشك (TDW) . 178
4-34: شاخص سطح برگ (LAI) . 180
4-35: سرعت رشد محصول (CGR) . 182
4-36: سرعت رشد نسبی (RGR) . 185
4-37: سرعت جذب خالص (NAR) . 187
4-38: نسبت سطح برگ (LAR) . 189
فصل پنجم (نتیجه گیری). 194
5-1 نتیجه گیری 195
5-2: پیشنهادات 197
منابع: 198
Abstract: 213
فهرست اشکال
شكل (1-1): مهمترین كشورهای تولید كنندهی گلرنگ…. 5
شكل (3-1): نقشهی كشت… 76
فهرست نمودارها
نمودار (4-1): وزن خشك كل گیاه تحت تأثیر تنش خشكی.. 178
نمودار (4-2): وزن خشك كل گیاه تحت تأثیر مصرف زئولیت… 179
نمودار (4-3): وزن خشك كل گیاه تحت تأثیر مصرف سالیسیلیك اسید.. 179
نمودار (4-4): شاخص سطح برگ تحت تأثیر تنش خشكی.. 180
نمودار (4-5): شاخص سطح برگ تحت تأثیر مصرف زئولیت… 181
نمودار (4-6): شاخص سطح برگ تحت تأثیر مصرف سالیسیلیك اسید.. 181
نمودار (4-7): سرعت رشد محصول تحت تأثیر تنش خشكی.. 182
نمودار (4-8): سرعت رشد محصول تحت تأثیر مصرف زئولیت . 183
نمودار (4-9): سرعت رشد محصول تحت تأثیر مصرف سالیسیلیك اسید.. 184
نمودار (4-10): سرعت رشد نسبی تحت تأثیر تنش خشكی.. 185
نمودار (4-11): سرعت رشد نسبی تحت تأثیر مصرف زئولیت… 186
نمودار (4-12): سرعت رشد نسبی تحت تأثیر مصرف سالیسیلیك اسید.. 186
نمودار (4-13): سرعت جذب خالص تحت تأثیر تنش خشكی.. 188
نمودار (4-14): سرعت جذب خالص تحت تأثیر مصرف زئولیت… 188
نمودار (4-15): سرعت جذب خالص تحت تأثیر مصرف سالیسیلیك اسید.. 189
نمودار (4-16): نسبت سطح برگ تحت تأثیر تنش خشكی.. 190
نمودار (4-17): نسبت سطح برگ تحت تأثیر مصرف زئولیت… 190
نمودار (4-18): نسبت سطح برگ تحت تأثیر مصرف سالیسیلیك اسید.. 191
فهرست جداول
جدول1-1: تولید جهانی گلرنگ…. 6
جدول1-2: سطح زیر كشت و عملكرد گلرنگ در آسیا و جهان.. 21
جدول3-1: آمار هواشناسی ایستگاه هواشناسی اراك در سال1390. 73
جدول3-2: خصوصیات خاك مزرعهی مورد آزمایش…. 74
جدول4-1: نتایج تجزیه واریانس صفات… 96
جدول4-2: مقایسه میانگین های اثرات اصلی صفات… 97
جدول4-3: مقایسه میانگین های اثرات متقابل دوگانه. 98
جدول4-4: مقایسه میانگین های اثرات سه گانه. 99
جدول4-5: نتایج تجزیه واریانس صفات… 107
جدول4-6: مقایسه میانگین های اثرات اصلی.. 108
جدول4-7: مقایسه میانگین اثرات متقابل دوگانه. 109
جدول4-8: مقایسه میانگین های اثرات سه گانه. 110
جدول4-9: نتایج تجزیه واریانس صفات… 119
جدول4-10: مقایسه میانگین های اثرات اصلی.. 120
جدول4-11: مقایسه میانگین های اثرات متقابل دوگانه. 121
جدول4-12: مقایسه میانگین های اثرات متقابل سه گانه. 122
جدول4-13: نتایج تجزیه واریانس صفات… 130
جدول4-14: مقایسه میانگین های اثرات اصلی.. 131
جدول4-15: مقایسه میانگین های اثرات متقابل دوگانه. 132
جدول4-16: مقایسه میانگین های اثرات متقابل سه گانه. 133
جدول4-17: نتایج تجزیه واریانس صفات… 141
جدول4-18: مقایسه میانگین های اثرات اصلی.. 142
جدول4-19: مقایسه میانگین های اثرات متقابل دوگانه. 143
جدول4-20: مقایسه میانگین های اثرات متقابل سه گانه. 144
جدول4-21: نتایج تجزیه واریانس صفات… 152
جدول4-22: مقایسه میانگین های اثرات اصلی.. 153
جدول4-23: مقایسه میانگین های اثرات متقابل دوگانه. 154
جدول4-24: مقایسه میانگین های اثرات متقابل سه گانه. 155
جدول4-25: نتایج تجزیه واریانس صفات… 163
جدول4-26: مقایسه میانگین های اثرات اصلی.. 164