۶
جدول (۳-۱) سوال های مربوط به مولفه های مدیریت سرمایه فکری
۳-۵-۲)ساختار پرسشنامه عملکرد مالی
برای سنجش عملکرد مالی از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شده است. این پرسشنامه بر مبنای شاخص (ROA) جمع آوری شده توسط محقق و اعمال نظرات استاد راهنما و مشاور طراحی شده است.
این پرسشنامه شامل ۱۸ گویه می باشد. در طراحی این پرسشنامه تلاش بر این بوده است که سوال های ساده و قابل فهم برای تمامی کارمندان و نیز پوشش دهنده مولفه های مورد نظر برای عملکرد مالی می باشد.
مولفه های عملکرد مالی
گویه ها
مجموع گویه ها
سودآوری(ROA)
۱-۲-۳-۴-۵-۶-۷-۸-۹-۱۰-۱۱-۱۲-۱۳-۱۴-۱۵-۱۷-۱۸-۲۰
۱۸
جدول (۳-۲) سوال های مربوط به مولفه های عملکرد مالی
لازم به ذکر است در طراحی این پرسشنامه از “طیف لیکرت” استفاده شده است. طیف لیکرت یک مقیاس فاصله ای است که از تعدادی عبارت و گزینه های جواب تشکیل شده است، لذا مقیاس لیکرت یک مقیاس مرکب است. گزینه های جواب در این مقیاس، معمولا نشان گر میزان موافقت یا مخالفت پاسخ گو بودن به یک موضوع یا مفهوم معین می باشد.
۳-۶)روایی و پایایی پرسشنامه
روایی پرسشنامه یک آزمون خوب باید از تعدادی ویژگی مطلوب مانند عینیت، سهولت اجرا، عملی بودن، سهولت تعبیر و تفسیر، روایایی و پایایی برخوردار باشد. مهم ترین موارد ذکر شده در این ویژگی ها، روایی و پایایی است
تعریف روایی: روایی آزمون عبارت است از توانایی ابزار مورد نظر در اندازه گیری صفتی که آزمون برای اندازه گیری آن ساخته شده است و شامل روایی صوری، روایی پیش بینی، روایی محتوا و … می باشد. (مومنی,۱۳۸۹)
تعریف پایایی: پایایی یک وسیله اندازه گیری عمدتا به دقت نتایج حاصل از آن اشاره می کند. پایایی به دقت، اعتماد پذیری، ثبات، یا تکرار پذیری نتایج آزمون اشاره می کند. (مومنی,۱۳۸۹)
رابطه روایی و پایایی: رابطه روایی و پایایی از این قرار است که یک آزمون باید پایا باشد تا بتواند روا باشد. اگر آزمونی در هر بار اجرا روی تعدادی نمونه، نتایج مختلفی به دست بدهد، آن آزمون یک آزمون پایا نخواهد بود و در واقع هیچ چیز را بدرستی اندازه گیری نخواهد گرفت و اگر یک آزمون چیزی را بدرستی اندازه گیری نکند هیچ اطلاعات مفیدی به ما نخواهد داد. (مومنی,۱۳۸۹)
۱-۶-۳) روایی تحقیق:
در این تحقیق پرسشنامه های اولیه بین گروهی از متخصصین و خبرگان توزیع شده و نظر خواهی شده است سپس توسط محقق ، پیشنهادات مورد نظر متخصصین و خبرگان را اعمال گردید.
۳-۶-۲)پایایی تحقیق:
پایایی یکی از ویژگی های فنی ابزار اندازه گیری است که نشان می دهد ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه میزان نتایج یکسانی را بدست می دهد . دامنه ضریب قابلیت اعتماد از صفر(عدم وجود رابطه ) تا مثبت یک (وجود رابطه کامل ) می باشد . ضریب قابلیت اعتماد نشانگر آن است که تا چه حد ابزار اندازه گیری با ثبات است . برای محاسبه ضریب قابلیت اعتماد روش های مختلفی وجود دارد . یکـی از مـعروف ترین این روش ها ، روش آلفای کرونباخ می باشد.در روش آلفـای کرونـباخ با توجه به جـدول (۲-۳)پرسشنامه هایی دارای پایایی هستند که ضریب آنها بیشتر از ۰٫۷ باشد و با توجه به اینکه دادهای پرسشنامه در spss عدد ۰٫۸۸۷ می باشد لذا این آزمون دارای پایایی است.
جـدول (۳-۳) تفسیر ضریب آلفای کرونباخ
پایایی تحقیق
آلفای کرونباخ
تعداد
.۸۸۵
۴۰
جدول (۳-۴)میزان آلفای کرونباخ برای داده ها