ملاحظات اقتصادی
۹
صرفه جویی هزینه
۱۰
کاهش ریسک
۷
ملاحظات امنیتی و ایمنی
۱۱
امنیت و ایمنی
۴-۴- چارچوب تصمیم گیری تحقیق
در فصل سوم راجع به علت استفاده از روش AHP در تحقیق حاضر و مراحل انجام آن بحث شد . در شکل ۱-۴ چارچوب تصمیم گیری برونسپاری خدمات شهری ( وظایف ایجاد و نگهداری فضای سبز ) ارائه گردیده است . در اینجا به پیاده سازی روش مذکور می پردازیم .
۱-۴-۴- طراحی سلسله مراتب
تدوین سلسله مراتب تصمیم گیری در AHP کلیدی ترین قسمت این تکنیک است و بایستی با تئوری های پایه ای موجود در زمینه آن تصمیم مغایریت نداشته باشد . درخت تصمیم در این تحقیق شامل چهار سطح می باشد . سطح اول ، هدف تصمیم گیری یعنی ” اولویت بندی فعالیت های خدمات شهری جهت برونسپاری ” می باشد .خروجی مرحله اول دو سطح اول و دوم درخت تصمیم را تشکیل می دهد . بدین معنی که سطح دوم ، در برگیرنده معیارهای کلی و سطح سوم شامل زیر معیارها می باشد . در سطح چهارم ، فعالیت های خدمات شهری قرار گرفته اند . این سطح حاصل مرور ادبیات موضوع و تبادل نظر و مشورت با اعضای تیم سازمان می باشد . فعالیت های خدمات شهری ( ایجاد و توسعه فضای سبز ) را می توان در دو گروه زیر قرار داد :
ایجاد فضای سبز
نگهداری فضای سبز
۲-۴-۴- طراحی جداول مقایسات زوجی
هدف از انجام مرحله دوم تعیین اوزان معیارهای نهایی مرحله اول و انتخب فعالیت هایی ( و اولویت بندی آنها ) جهت برون سپاری می باشد . بدین منظور با بهره گرفتن از درخت تصمیم نهایی تحقیق جداول مقایسات زوجی تهیه گردید . با توجه به تعداد زیاد معیارها و زیر معیارها ( ۷ معیار کلی و ۱۱ زیر معیار ) و در نظر گرفتن حداقل تعداد مقایسات زوجی مورد نیاز ، به جای پرسشهای معمولی از جداول ماتریس ، جهت مقایسات زوجی استفاده شد . در طراحی جدول مقایسات زوجی از موارد مشابه در سایر تحقیقات و نظرات اساتید استفاده شده است . بعد از طراحی نمونه اولیه جداول مقایسات زوجی و ارائه آن به تیم تحقیق و جمع آوری نظرات اصلاحی آنها ، مشکلات موجود برای تکمیل این جداول بر طرف گردید . در نهایت به دلیل ساختار خاص این جداول و منطق حاکم بر آن ، نیاز بود که محقق هنگام تکمیل جدول مقایسات زوجی ، در کنار کارشناسان حضور داشته و ضمن تشریح آن ، کلیه موارد جهت تکمیل آن را آموزش داده و هرگونه سوال و ابهام را رفع کند .
۳-۴-۴- محاسبه وزن هر عناصر در هر سطح
پس از تشکیل ماتریس مقایسات زوجی معیارها ، ماتریس های زوجی زیر معیارها و ماتریس های مقایسات زوجی گزینه ها و جمع آوری اطلاعات ، نوبت به محاسبه اوزان آنها می رسد . جهت اندازه گیری اوزان نسبی و نهایی معیارها ، زیر معیارها و همچنین گزینه ها از نرم افزار Excel استفاده شد . در ادامه ، نحوه محاسبه آنها را شرح می دهیم .
۱-۳-۴-۴- تعیین وزن نسبی معیارها
در این تحقیق از روش AHP گروهی استفاده شده است و همانطور که در فصل سوم ، بیان شد جهت ادغام نظرات اعضاء می بایست از میانگین هندسی استفاده کرد . جدول ۴-۴ ماتریس نهایی مقایسه زوجی معیارهای اصلی با توجه به هدف برون سپاری خدمات شهری ، را پس از ادغام نظرات اعضاء تیم نشان می دهد . مقدار نرخ سازگاری این ماتریس ۰۸۷/۰ می باشد . عملیات مربوط به نحوه محاسبه سازگاری در فصل سوم بیان شد . در اینجا فقط مقدار محاسبه شده نرخ سازگاری آورده می شود .
جدول ۴-۴ ) ماتریس مقایسه زوجی معیارها نسبت به هم با توجه به هدف ” برون سپاری خدمات شهری “
برون سپاری خدمات شهری
ملاحظات استراتژیکی
ملاحظات مدیریتی
ملاحظات تکنولوژیکی
ملاحظات کیفی
ملاحظات سرویس دهی
منافع برون سپاری
ریسک برون سپاری
ملاحظات استراتژیکی
۱
۴.۲۸۲
۴.۴۷۸
۳.۰۳۱
۶.۶۴۵
۴.۷۸۹
۴.۴۵۳
ملاحظات مدیریتی