*
رضا واعظی
*
ابوالقاسم طاهری
*
*
سید مهدی الوانی
*
*
۳-۷- روش نمونهگیری
همانطور که ذکر شد در این پژوهش به دلیل اهمیت اخذ نظرات کلیه صاحبنظران و خبرگان علم مدیریت در تأیید یا رد الگوی نظری، به جای نمونه گیری از شیوه تمام شماری استفاده شده است.
۳-۸- روش تجزیه و تحلیل دادهها
در این پژوهش به منظور تجزیه و تحلیل دادههای حاصل از پرسشنامه، تعیین پایایی، انجام تحلیل و ارائه نمودارها و جداول فراوانی، میانگین و انحراف معیار از نرم افزارهای تخصصی EXCEL و SPSS استفاده شده است.
۳-۹- فرایند اجرای تحقیق
همانطور که در نمودار صفحه بعد مشاهده میشود، اجرای تحقیق از چهار فاز کلی تشکیل گردیده است:
الف) فاز مبانی نظری: در این فاز ابتدا کلیات موضوع تحقیق بررسی و شفاف شده و پس از بررسی ادبیات موضوع و مبانی نظری (تئوریها) و تعیین روش تحقیق، شالوده تئوریک پژوهش شکل میگیرد تا بر اساس آن بتوان به طراحی الگو پرداخت.
ب) فاز طراحی مدل: در این فاز با توجه به مبانی نظری، پارامترهای مدل (عناصر سازمانی و SRPها) تعیین شده و با توجه به آرای متخصصین هریک از حوزههای علمی مورد نظر، دسته بندی مربوط به هر عنصر سازمانی با توجه به شرایط SRPها صورت گرفته و در نهایت “مدل جامع هماهنگی” تدوین میشود.
پ)فاز اثبات مدل: در این فاز با توجه به مدل تدوین شده و مبانی نظری، پرسشهایی طراحی میشود تا در صورت تأیید بتوانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم مقدمات اثبات منطقی مدل را فراهم آورند. سپس، بعد از اجرای پرسشنامه و تحلیل آن، با برقراری رابطه بین پرسشها و مدل جامع هماهنگی، ادعای مدل به اثبات میرسد.
ت) فاز نتیجه گیری و کاربرد مدل: در این فاز پس از اثبات مدل مورد بحث، فرضیات تحقیق به اثبات رسیده و پس از ارائه مدل نهایی جامع هماهنگی، پیشنهادهایی جهت اجرا و پژوهش بیشتر ارائه میگردد.
نمودار ۴۵- فرایند گامبهگام اجرای تحقیق
۳-۱۰- خلاصه مدل
همانطور که در انتهای فصل دوم به تفصیل گفته شد، مطابق اشکال ذیل، پژوهشگر ادعا میکند هماهنگی بین چهار عنصر سازمانی مورد بررسی میتواند اثر عملکردی بیشتری نسبت به زمانی که بین عناصر فوق هماهنگی وجود ندارد داشته باشد.
فصل چهارم:
تجزیهوتحلیل دادهها
۴-۱- مقدمه
همانطور که در فصل پیش گفته شد، مبنای این پژوهش پس از بررسی و تفحص مبانی نظری و تدوین مدل تحقیق، استفاده از نظرات خبرگان علم مدیریت با بهره گرفتن از پرسشنامه بوده است. در این فصل تجزیه و تحلیل دادههای اخذ شده از خبرگان با بهره گیری از نرم افزارهای تخصصی مورد اشاره صورت میگیرد و پس از ارائه تحلیلهایی از قبیل آنالیز فراوانی، میانگین، انحراف معیار و … تلاش میشود تا با بهره گرفتن از این نتایج، مدل جامع هماهنگی اثبات شود.
۴-۲- پاسخدهندگان