سؤالات تحقیق
سوال اصلی:
عناصر و گزارههای اصلی گفتمان انقلاب اسلامی چگونه در آثار شهدای دفاع مقدس بازنمایی یافته است؟
سوالات فرعی:
گفتمان امام خمینی(ره) دارای چه عناصری می باشد؟
بازنمایی عناصر گفتمان انقلاب اسلامی در آثار شفاهی و مکتوب شهدای دفاع مقدس و تغییرات احتمالی آن در طول هشت سال چگونه است؟انسان خاص و متولد گفتمان انقلاب اسلامی دارای چه ویژگیهایی است؟
گفتمان تجدد یا مدرنیسم به عنوان گفتمان متضاد انقلاب اسلامی دارای چه ویژگیهایی است؟
پیشینه تحقیق
بررسی پژوهشهای مرتبط با موضوع کنونی که تاکنون صورت گرفتهاند، یکی از گامهای اولیه و مقدماتی تحقیق است. مطالعه و تحلیل پیشینه پژوهش به منظور پرهیز از کار تکراری، استفاده از تجربیات و یافتههای سایر پژوهشگران برای صورتبندی بهتر پژوهش حاضر، استفاده از یافتههای تحقیقات پیشین در تحلیلهای ثانویه برای یافتن پاسخ پرسشهای جدید و دستیابی به نتایج نو و نیز امتداد مسیر پژوهشهای قبلی برای تکمیل کاستی و بررسی زوایای مغفول در آنها صورت میگیرد.
ترکمنزاده، در رساله کارشناسی خود به ” تحلیل محتوای وصیتنامههای شهدای دانش آموز شهرستان نیشابور” پرداخته است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش اسنادی بوده و از تکنیک تحلیل محتوا استفاده شده و واحد اندازهگیری هم جمله و مضمون در نظر گرفته شده است. محقق در این پایاننامه پس از طرح برخی آیات و روایات در باب شهید و شهادت به بررسی زندگینامه و وصیتنامه 42 نفر از شهدای دانشآموز شهرستان نیشابور پرداخته و به تناسب عباراتی از هر وصیتنامه استخراج نموده و در پایان آنها را در 4 مقوله کلی (آیات استفاده شده، دیدگاه شهید نسبت به اسلام، دیدگاه شهید نسبت به امام (ره) و پیام شهید) طبقهبندی نموده و پس از شمارش جملات هر مقوله آنها را تبدیل به نمودار کرده است و باید گفت در نهایت تحلیل خاصی صورت نگرفته و صرفاً به تحلیل محتوای کمی پرداخته که یک کار آماری و اولیه است. شایسته بود محقق پس از استخراج اطلاعات به جمعبندی مطالب پرداخته و نتیجهگیری کار خود را ارائه مینمود.
کوثری نیز در رساله کارشناسی خود به “تحلیل محتوای وصیتنامههای دانشجویان شهید استان خراسان” پرداخته است. روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش اسنادی بوده و از تکنیک تحلیل محتوا استفاده شده و واحد اندازهگیری هم جمله و مضمون در نظر گرفته شده است.
از نکات برجسته این پایاننامه تعریف ابتدایی مقولات کلی و جزیی میباشد؛ لکن تعاریف ارائه شده و مقایسه آنها با نتیجهگیریای که محقق در انتهای طرح بیان کرده است این سوال را مطرح میکند که آیا واقعاً محقق به تحلیل محتوای صرف وصیتنامههای شهدا پرداخته یا اینکه نظریات خود را در قالب برخی مسایل اعتقادی و اجتماعی به واسطه تحلیل محتوای وصیتنامه شهدا اثبات کرده است.
همچنین محقق در قسمت نتیجهگیری ذکر میکند که وصیتنامههای ذکر شده که در قالب جداول دو صفحهای میباشد، از پایاننامه خانم قویدل استخراج شده که احتمال میرود ناقص باشد چون عبارات آغازین و پایانی و خواستههای شخصی شهید را ندارد و گویی گزینش شده است. با توجه به این مطلب به نظر میرسد اعتبار نتایج محقق خدشهدار شده و محقق میبایست به اصل وصیتنامهها مراجعه میکرده است.
پژوهش دیگر “تصویرپردازی از آینده بر اساس اندیشههای شهدای دانشجو و روحانی کشور” میباشد که توسط مرکز تحقیقات دانشگاه امام صادق(ع) صورت گرفته است. در این پژوهش با توجه به اینکه همواره حرکت آگاهانه سالک مستلزم داشتن طرحی از مسیر و تصویری از مقصد در اندیشه اوست بر این اساس، سوال اصلی پژوهش این است که “شهدا چه تصویری از آینده در ذهن خویش داشتند که جان خود را اینچنین مشتاقانه در راه تحقق آن فدا کردهاند؟”
روش تحقیق مورد استفاده در این تحقیق، نظریهپردازی داده بنیاد است؛ به گونهای که با تدوین مجموعهای از گزارههای مفهومی فرازمانی و فرامکانی بتوان برای ترسیم آیندهای مطلوب از نظر شهیدان همت گماشت. پژوهشگر تصویر شهیدان از آینده مطلوب را، تصویری فوق فعال، حق مدار، عینی و معرف “نمونه اعلی جامعه بشری” میداند.
سایت های دیگر :
e-space: nowrap; overflow: hidden; position: relative; width: 521px; left: 3px;">
ارزش افزوده سهامدار : دانلود پایان نامه ، سمینار، پروپوزال درباره ارزش افزوده سهامدار - دانلود پایان نامه همه رشته ها - همه گرایش ها
|