درصد کارمند آموزش دیده (شکایتهای جامعه)، درصد مواد قابل تجزیه استفاده شده، شکایتهای جامعه، درصد مواد قابل تجزیه استفاده شده (تجاوزها و تخطیهای گزارش شده توسط کارمندان، کارمندان با پاداشهای مرتبط با اهداف محیطی، عملیات با مسئولیتهای محیطی)، برنامههای پاسخگویی موارد ضروری
Hervani et al (2005)
مدلهای حسابداری هم برای ارزیابی پایداری موجود میباشند که اکسین و دیگران در سال ۲۰۰۶ آن ها را مرور و جمع بندی کردهاند (Xing et al, 2009).
۱-۲-۴-۲ شاخصهای پایداری:
علت استفاده از شاخصها این است که میتوانند راهنمای حیاتی برای تصمیم گیری در شرایط مختلف را برای فرد فراهم کنند. شاخص/نمایه ترکیبی (CI) یعنی ترکیب شاخصهای مختلف تحت یک روش توسعه یافته و از قبل تعیین شده (Gasparatos et al. 2008). شاخص های اندازه گیری پایداری در جدول ۹-۲ آورده شده است.
جدول ۹-۲: شاخصهای اندازه گیری پایداری
(گرداوری شده توسط محقق)
شاخص
توضیحات و سنجهها
منبع
شاخصهای اجتماعی-اقتصادی
در این منبع، توضیحاتی در رابطه با پایداری سازمان داده شده است و ۳ دسته به عنوان دستههایی که باید در آن ها شاخص ارائه شود معرفی میشود: اجتماعی، اقتصادی و محیطی.
Schaltegger et al (2002)
EU
در ۱۰ تم اصلی شاخص معرفی میکند: توسعه اجتماعی-اقتصادی، تغییرات آب و هوایی و انرژی، تغییرات آب و هوایی و انرژی، تولید و مصرف پایدار، منابع طبیعی، حمل و نقل پایدار، سلامت عمومی، دربرگیری اجتماعی[۴۴]، تغییرات مربوط به آمارهای جمعیتی، شیوه حکومتی مناسب، مشارکت جهانی
European Commission (2007)
UN
در ۱۴ تم شاخص معرفی میکند. این تمها عبارتاند از: فقر، شیوه حکومت، سلامتی، آموزش، مشخصه های آماری جمعیت، خطرات طبیعی، اتمسفر، زمین، اقیانوس و دریا و سواحل، آب تازه، تنوع بوم شناسی، توسعه اقتصادی، مشارکت در اقتصاد جهانی، الگوی تولید و مصرف
United Nations (2007)
کاون و دیگران در سال ۲۰۱۰
فقط به بررسی محیطی پرداخته است و شاخصهای زیر را ارائه کرده است:
مدیریت منابع: ضایعات جامد، حفاظت آب
مدیریت انرژی: حفاظت از انرژی، انرژی تجدید پذیر، کاهش انتشار GHG، ترکیب کارای انرژی (تصدیق LEED)
پایداری محصول: حمل و نقل محصول، ممیزی زنجیره تأمین، برنامه نظارت و چرخه عمر محصول
Cowan et al (2010)
شرکت فورد
محیطی و سلامتی: گرم شدن زمین در طول چرخه عمر، کیفیت هوا در طول چرخه عمر، مواد پایدار، مدیریت مواد، سر و صدا
اجتماعی: امنیت، ظرفیت تغییر پذیر
اقتصادی: هزینه چرخه عمر
Schmidt (2007)
Schmidt, Taylor (2006)
لوزانو[۴۵] و هویسینگ[۴۶] در سال ۲۰۱۱
اقتصادی: حضور در بازار، مشتریان، درآمد، ایجاد ارزش، سهامداران، اکتساب، حقوق مالکیت معنوی و اختراع، مواد خام، برنامههای کیفیت، زنجیره تأمین و لجستیک، شاخصهای پایداری، تعهدات.
محیطی: عملیات (انتشار، انرژی، تولید پاک، خانه سازی سبز، سر و صدا، تولید، محصولات و محصولات زیستی، ضایعات و بازیافت، آب و فاضلاب)، فرسایش زمین، تنوع زیستی، تصادفات و درمان، زنجیره تأمین، تصدیق.
اجتماعی: ذینفعان داخلی (حقوق کارگران، ساعات کار و مزایا، توسعه نیروی کار، آموزش، حقوق انسانی نیروی کار)، فعالیتهای مرتبط با ذینفعان داخلی و خارجی (امنیت و سلامت، سرمایه گذاری سیاسی، بشر دوستی) ذینفعان خارجی (جامعه، زنجیره تأمین، محصولات)