مکانیابی دستگاههای خودپرداز و شعب بانک کشاورزی با GPS موبایل
انتظارات شرایط تسهیل کننده
(سهولت استفاده)
۸
قابلیت نصب نرم افزار بر روی گوشی شما
طرح و رنگ گرافیکی بانکداری موبایلی کشاورزی
جایگزین کردن نسخه جدید نرم افزار بدون حذف نسخه قبلی
استفاده از بانکداری موبایلی بدون نصب نرم افزار بر روی گوشی
ساده سازی فرایند معرفی حسابهای بانکی در بانکداری موبایلی
ساده بودن فرایند نصب نرم افزار بر روی موبایل
ذخیره لیست شماره حسابهای پر کاربرد برای انتقال وجه
مشخص بودن شرح تراکنشها در صورتحساب
روایی پرسشنامه
منظور از روایی این است که وسیله اندازه گیری بتواند خصیصه مورد نظر (نه چیز دیگر) را اندازه گیری کند. اهمیت روایی از آن جهت است که اندازه گیریهای نامناسب و ناکافی می تواند هر پژوهش علمی را بیارزش سازد. روایی انواعی دارد که به از آن جمله میتوان روایی محتوایی، روایی نمادی ( ظاهری)، روایی همزمانی را نام برد. (خاکی، ۱۳۹۱، ص۲۳۰).
در این پژوهش به منظور برآورد روایی پرسشنامه از روش روایی محتوا استفاده شده است. بدین ترتیب در پژوهش حاضر، به منظور اطمینان از ارتباط پرسشنامه با اهداف تعیین شده، پرسشنامه مذکور به رؤیت اساتید راهنما، مشاور و مسئولین بخش پژوهش و توسعه بانک کشاورزی رسید. از پیشنهادهای ایشان جهت رفع عیوب مربوط به سؤالهای اصلی پژوهش و همچنین سؤالهای مربوط به سنجش آنها استفاده شد. در نهایت پس از اطمینان از اعتبار شاخص های پرسشنامه، فرایند جمعآوری داده های کمی آغاز شد.
پایایی پرسشنامه
پایایی یا قابلیت اعتماد یکی از ویژگیهای فنی ابزار اندازه گیری است. منظور از پایایی این است که ابزار اندازه گیری در شرایط یکسان تا چه اندازه نتایج یکسانی می دهد. لازم به ذکر است که قابلیت اعتماد در یک آزمون می تواند از موقعیتی به موقعیت یا از گروهی به گروه دیگر متفاوت باشد (سرمد، ۱۳۸۵، ص۱۶۶).
روشهای متعددی برای تعیین پایایی وجود دارد که روش ضریب آلفای کرونباخ یکی از آنها است. این روش برای محاسبه هماهنگی درونی ابزار اندازه گیری که خصیصه های مختلف را اندازه گیری می کند به کار می رود. هر چقدر درصد بیان شده به صد نزدیکتر باشد، بیانگر قابلیت اعتماد بیشتر پرسشنامه است و همچنین ضریب آلفای کمتر از ۶۰ معمولاً ضعیف تلقی می شود، دامنه ۷۰ درصد قابل قبول و بیش از ۸۰ درصد خوب تلقی می شود. البته هرچه ضریب اعتماد به عدد یک نزدیک تر شود بهتر است (سکاران، ۱۳۸۱، ص۳۸۵). در این پژوهش نیز به منظور تعیین پایایی آزمون از روش آلفای کرونباخ و نرم افزار SPSS نسخه ۱۹ استفاده شده است.
جدول۲٫۳: آلفای کرونباخ در حالت کلی و همچنین به تفکیک هر مؤلفه
عامل تعداد سؤالات آلفای کرونباخ
انتظارات ارائه خدمات اصلی بانکداری موبایلی ۱۲ ۲/۶۱
انتظارات ادراک مفید بودن استفاده از بانکداری موبایلی ۳ ۵۹
انتظارات خدمات افزوده بانکداری موبایلی ۵ ۵/۷۱
انتظارات شرایط تسهیل کننده(سهولت استفاده) ۸ ۹/۵۶
کل سؤالات ۲۸ ۶/۷۱
تجزیه و تحلیل داده ها
تجزیه و تحلیل داده ها یکی از مهمترین قسمت های کار های پژوهش هایی است. در این پژوهش به دلیل ماهیت ترکیبی بودنِ آن، تجزیه و تحلیل داده ها در قالب دو بخش کیفی و کمی توضیح داده می شود.
تجزیه و تحلیل داده های کیفی
یکی از روشهایی که در دهه اخیر به شدت رو به گسترش بوده است، روش “تحلیل متحوا”[۸۷] است. تحلیل محتوا ابزاری پژوهش هایی برای تعیین وجود واژه ها یا مفاهیم در داخل متنها یا مجموعه ای از متنها است. تحلیل محتوا عبارت است از روشی که ویژگی های گوناگون پیام، که دیدگاه ها و اندیشه های صادر کننده پیام، علت های صدور پیام و آثار پیام را برای برای تجزیه و تحلیل عینی و منظم پیام های گوناگونی بکار می گیرد ( عزتی، ۱۳۷۶،ص ۳۱۵). روش های تحلیل محتوا شامل دو روش اصلی “تحلیل مفهومی”[۸۸] و “تحلیل ارتباطی”[۸۹] است که در زیر به آن اشاره می شود:
روش تحلیل مفهومی که به روش تحلیل موضوعی نیز معروف است، عبارتست از انتخاب مفهوم و سپس بررسی جهت شمارش و فهرست کردن وجود آن مفهوم در متن. مفهوم مورد نظر ممکن است به صورت واضح و آشکار و یا به صورت ضمنی و پنهان در متن وجود داشته باشد. روش تحلیل ارتباطی که به روش تحلیل معنایی نیز معروف است همانند تحلیل مفهومی است با این تفاوت که تلاش می کند تا ارتباط بین مفاهیم را نیز بررسی کند.
برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از مصاحبه از تکنیک تحلیل تِم استفاده شده است. تحلیل تم روشی برای تعیین، تحلیل و بیان الگوهای تم موجود درون داده هاست. برون و کلارک ( ۲۰۰۶) بیان می کنند که تحلیل تم فراگرد بازگشتی است که در آن حرکت به عقب و جلو در بین مراحل ذکر شده وجود دارد. بعلاوه تحلیل تم فراگردی است که در طول زمان انجام می شود. به طور کلی فرایند تحلیل موضوعی به شرح ذیل است:
مرحله اول: آماده سازی داده ها
برای شروع تجزیه و تحلیل باید داده ها را بصورتی مرتب کرد که به آسانی قابل استفاده باشند. در این پژوهش پس از نسخه برداری جدولی تهیه شده که پاسخ سوالات برای هر مصاحبه شونده در آن بیان شده است. نمونه این جدول به صورت جدول زیر است.
جدول ۳٫۳: آماده سازی داده های کیفی
کد مشارکتکننده
گزاره های کلامی
مفاهیم کدگذاری باز