تقویت بیشتر چارچوبهای اعتماد و امنیت در فعالیتهای مکمل و متقابل در زمینه امنیت در استفاده از ICT، و همچنین در رابطه با اقدامات یا رهنمودها با احترام به حقوق حریم خصوصی افراد، حفاظت از دادهها و حفاظت از مصرفکننده
تبادل تجربیات خوب در زمینه امنیت اطلاعات و امنیت شبکهها و ترغیب استفاده از آنها در تمام بخشهای مربوطه
دعوت از تمام کشورها برای ایجاد نقاط کانونی برای پاسخ و اداره به موقع اتفاقات و توسعه یک شبکه همکاری باز، بین این نقاط کانونی برای تبادل اطلاعات و فناوریها برای پاسخ به اتفاقات
توسعه بیشتر برنامههای کاربردی امن در جهت تسهیل تراکنشهای برخط
تشویق کشورهای علاقمند برای مشارکت و همکاری فعالانه در فعالیتهای سازمان ملل برای اعتمادسازی و امنیت در استفاده از ICT
ج ۶) توانمندسازی محیط
۱۳- دولتها برای به حداکثر رساندن مزایای اقتصادی و اجتماعی جامعه اطلاعاتی به یک محیط سیاستی، قانونی و مقرراتی قابل اعتماد، شفاف و بدون تبعیض نیاز دارند. فعالیتهایی که در این رابطه باید انجام شوند عبارتند از:
دولتها باید یک چارچوب قانونی، مقرراتی و سیاستی حمایتی، شفاف، رقابتی و قابل پیشبینی برای ایجاد انگیزه مناسب در جهت سرمایهگذاری و توسعه اجتماعی در جامعه اطلاعاتی ایجاد نمایند.
ما از دبیرکل سازمان ملل می خواهیم تا یک گروه کاری در مورد مدیریت و اداره اینترت، در یک فرایند باز و فراگیر تشکیل دهد تا از وجود مکانیسمی برای مشارکت کامل و فعال دولتها، بخش خصوصی و جامعه مدنی هم از کشورهای در حال توسعه و هم از کشورهای توسعه یافته، و همچنین فعالیت مجامع و سازمانهای بین دولی و بینالمللی مربوطه برای تحقیق و تهیه پیشنهاداتی برای کار، برای اداره اینترنت، تا جایی که لازم است و تا سال ۲۰۰۵، مطمئن شویم. این گروه باید فعالیتهای زیر را علاوه بر سایر کارها انجام دهد:
ارائه یک تعریف کارآمد از مدیریت و اداره اینترنت
تعریف مسائل سیاستی عمومی مربوط به مدیریت و اداره اینترنت
توسعه یک فهم مشترک از نقشها و مسؤولیتهای مربوط به دولتها، سازمانهای بین دولی و بینالمللی موجود و سایر مجامع و همچنین بخش خصوصی و جامعه مدنی از کشورهای در حال توسعه و کشورهای توسعه یافته
تهیه گزارشی در مورد نتایج این فعالیتها برای رسیدگی و انجام کارهای لازم برای مرحله دوم اجلاس WSIS در ژنو در سال ۲۰۰۵
از دولتها دعوت میشود تا:
راهاندازی مراکز مبادله اینترنتی منطقهای و ملی را تسهیل سازند.
تا جایی که لازم است بر رمزهای (کدهای) دامنه نام سطح بالای کشوری مدیریت و نظارت کنند.
آگاهی در مورد اینترنت را اشاعه بدهند.
تعداد سرورهای اصلی منطقهای و استفاده از دامنه نامهای بینالمللی با همکاری سایر اعضای مربوطه و با هدف از بین بردن موانع دسترسی را گسترش دهند.
دولتها باید بههنگامسازی قوانین حفاظت از مشتریان داخلی خود را برای پاسخ به نیازهای جدید جامعه اطلاعاتی ادامه دهند.
مشارکت موثر کشورهای در حال توسعه و کشورهای در حال گذار اقتصادی را در مجامع بینالمللی ICT برای ایجاد فرصتها و مبادله تجربیات افزایش دهند.
دولتها نیاز به تعریف استراتژی ملی، شامل استراتژیهای دولت الکترونیکی، برای ایجاد مدیریت عمومی شفافتر، مؤثرتر و دموکراتیکتر دارند.
توسعه یک چارچوب برای ذخیرهسازی امن و بایگانی سندها و سایر رکوردهای الکترونیکی اطلاعاتی
دولتها و اعضا باید دانش و آگاهی کاربران در مورد حریم خصوصی بر خط و ابزار حفاظت از خصوصیسازی را رشد و توسعه دهند.
دعوت از اعضا برای اطمینان از اینکه فعالیت ها و رویههایی برای تسهیل تجارت الکترونیکی با هدف اینکه به مشتری و یا مصرفکننده یک حق انتخاب در مورد استفاده یا عدم استفاده از ارتباطات الکترونیکی، داده شود.
تشویق فعالیتهای مداوم در حوزه سیستم حل مناقشه موثر به ویژه، حل مناقشات متناوب (ADR) که میتواند حل مناقشات را تسهیل کند.
دولتها با همکاری اعضا برای تنظیم سیاستهای ICT سودمند ترغیب میشوند تا کارآفرینی، نوآوری و سرمایهگذاری را، با درنظر گرفتن افرایش مشارکت زنان، رشد و توسعه دهند.
تعیین پتانسیل اقتصادی ICT برای شرکتهای کوچک و متوسط (SMEها) و اینکه آن ها باید در افزایش رقابت با ساده و موثر کردن رویههای مدیریت، تسهیل دستیابی آن ها به سرمایهها و توسعه ظرفیتهای آن ها برای مشارکت در پروژههای مربوطه به ICT کمک کنند.
دولتها باید به عنوان کاربران نمونه و انتخابکنندگان اولیه تجارت الکترونیکی، مطابق با سطح توسعه اجتماعی ـ اقتصادی خود، عمل کنند.
دولتها با همکاری سایر اعضا، باید برای ایجاد آگاهی درمورد اهمیت استانداردهای interoperability بینالمللی برای تجارت الکترونیکی جهانی، عمل کنند.
دولتها با همکاری سایر اعضا، باید توسعه و استفاده از استانداردهای باز، interoperability، بدون تبعیض و بازارپسند را رشد دهند.
ITU فرکانسهایی را با هدف تسهیل دستیابی همیشگی و مناسب، براساس معاهدات خود، هماهنگی و تنظیم میکند
قدمها و فعالیتهای دیگری توسط ITU و سایر سازمانهای بینالمللی برای اطمینان از استفاده مؤثر، اقتصادی و معقول و دستیابی مساوی به طیفهای فرکانس رادیویی توسط همه کشورها و براساس موافقتنامههای بینالمللی مربوطه باید انجام شود.
ج ۷) برنامههای کاربردیICT: مزایای آن در تمام جنبههای زندگی
۱۴- کاربردهای ICT میتواند توسعه را در زمینههای مدیریت دولتی، بازرگانی، آموزش، بهداشت، اشتغال، محیط زیست، کشاورزی و دانش، در چارچوب راهبردهای الکترونیکی ملی، پشتیبانی کند. این برنامهها میتواند شامل بخشهای زیر باشد:
۱۵- دولت الکترونیکی
اجرای راهبردهای دولت الکترونیکی براساس برنامههای کاربردی با هدف نوآوری و رشد شفافیت در مدیریت دولتی و فرآیندهای دموکراتیک، و بهبود کارایی و تقویت ارتباط با شهروندان
توسعه فعالیتها و سرویسهای دولت الکترونیکی ملی، در تمام سطوح، مطابق با نیازهای شهروندان و مؤسسات، برای نیل به تخصیص مؤثرتر منابع وکالاهای عمومی
حمایت از فعالیتهای مشارکت بینالمللی در زمینه دولت الکترونیکی به منظور افزایش و بالا بردن شفافیت، مسؤولیت پاسخگویی وکارایی در تمام سطوح دولت
۱۶- بازرگانی الکترونیکی
دولتها، سازمانهای بینالمللی و بخش خصوصی، باید مزایای تجارت بینالمللی و استفاده از بازرگانی الکترونیکی، و افزایش استفاده از مدلهای بازرگانی الکترونیکی در کشورهای در حال توسعه و کشورهای در حال گذار اقتصادی را اشاعه دهند.
دولتها با بهره گرفتن از اتخاذ یک محیط توانا، و براساس دسترسی گسترده به اینترنت، باید به دنبال تشویق سرمایهگذاری بخش خصوصی، ایجاد برنامههای کاربردی جدید، توسعه مضامین و رشد مشارکت بخش خصوصی و دولتی باشند.
سیاستهای دولتی باید با توجه به کمک رو به رشد SMEها در صنعت ICT، همچنین ورود ایشان به بازرگانی الکترونیکی برای افزایش رشد تجارت و ایجاد اشتغال به عنوان یکی از عناصر استراتژی کاهش فقر از طریق تولید ثروت باشند.
۱۷- آموزش الکترونیکی( بخش ج ۴ را ببینید)
۱۸- بهداشت الکترونیکی
ترویج و افزایش فعالیتهای همکاری دولتها، برنامهریزان، متخصصان بهداشتی و سایر نمایندگیها، همراه با سازمانهای بینالمللی برای ایجاد مراقبتهای پزشکی و سیستمهای اطلاعاتی قابل اعتماد، به موقع، با کیفیت بالا و انعطافپذیر در جهت توسعه و بالابردن آموزش بهداشتی مداوم با بهره گرفتن از ICT، با احترام و حفظ حقوق شهروندان در رابطه با حفظ حریم شخصی افراد
تسهیل دسترسی به علوم پزشکی جهانی و منابع مربوط به مضامین محلی برای تقویت مطالعات بهداشتی عمومی و برنامههای پیشگیری و بالا بردن بهداشت زنان و مردان، مانند مضامینی در مورد بهداشت جنسی و تولیدمثل و بیماریهایی که توجه دنیا را به خود جلب کرده مانند ایدز، مالاریا و سل
هشدار، نظارت و کنترل گسترش بیماریهای واگیردار، از طریق بهبود و اصلاح سیستمهای اطلاعاتی عمومی
بالا بردن توسعه استانداردهای بینالمللی برای مبادله اطلاعاتی بهداشتی، با توجه به وظیفه حفظ حریم خصوصی افراد
ترغیب استفاده از ICT برای توسعه و گسترش سرویسهای اطلاعات پزشکی به نواحی دوردست و محروم و افراد آسیبپذیر و ارائه دهندگان بهداشت در خانواده و جوامع خود هستند.
تقویت و گسترش فعالیتهای ICT برای آمادهسازی همکاریهای پزشکی و بشردوستانه در مواقع بلایا و حوادث طبیعی
۱۹- استخدام الکترونیکی
اشاعه بهترین رویهها برای کارگران الکترونیکی و کارمندان الکترونیکی، در سطح ملی و براساس عدالت اجتماعی و تساوی جنسیت (و مطابق با پیماننامههای بینالمللی کار در این رابطه)
اثرات پیاده سازی شهر الکترونیک بر مدیریت شهری با تأکید بر وظایف برنامه ریزی و سازماندهی شهرداری در شهر همدان- قسمت ۶۴