نوع آزمون
هدف
وسایل مورد نیاز
شرح آزمون
آزمون قدرت عضلات شانه[۱۶۸]
تعیین میزان قدرت عضلات شانه
بارفیکس، کورنومتر
این آزمون دارای ۴ درجه قدرت از ضعیف تا عالی میباشد، جدول درجات اجرا در پیوست ۳ میباشد)، این تست مربوط به ارزیابی قدرت و استقامت دستها میباشد. در این آزمون ورزشکار از میله آویزان شده به صورتی که پاهایش در امتداد بدن بوده و با زمین در تماس نمی باشد. سپس فرد خود را بالا کشیده به صورتی که چانه اش در بالای میله قرار بگیرد. در این حرکت از خم کردن پاها و یا تاب دادن آنها بایستی خودداری شود.
آزمون دو سرعت ۶۰ و ۳۰ متر[۱۶۹]
اندازه گیری دو سرعت فرد در دو سرعت
پیست دو و میدانی کورنومتر، پرچم
دو ۶۰ و ۳۰ متر سرعت: این تست مربوط به ارزیابی سرعت اندامها و کل بدن میباشد. در این آزمون ورزشکار با استارت شروع به حرکت کرده وزمان طی شده این مسیرها توسط زمانسنج اندازه گیری می شود واز طریق زمان دوی ۱۰۰ متر را میتوان تخمین زد
زمان ۶۰ متر+ زمان ۳۰ متر + (۳/۱ × زمان ۳۰ متر) = زمان دوی ۱۰۰ متر
آزمون چابکی ۹×۴ متر[۱۷۰]
این تست تنها آزمونی است که چابکی و هماهنگی کل بدن را میسنجد
۲ قطعه چوب مکعب مستطیل به ابعاد ۱۰×۵×۵، کورنومتر و گچ
دو خط موازی به فاصلهی ۹ متر از همروی زمین کشیده می شود. شرکت کننده، پشت خط شروع قرار میگیرد و با فرمان (رو) به طرف قطعات چوب میدود وبا برداشتن یکی از چوبها به طرف خط شروع برمی گردد و با گذاشتن آن روی زمین در پشت خط( چوب را نباید پرتاب کند) مجدداُ بر میگردد و چوب دیگر را بر میدارد و به طرف خط شروع میدود و از آن عبور می کند. تاُکید می شود چوب باید پشت یکی از خطوط روی زمین گذاشته شود.
آزمون پرش عمودی[۱۷۱]سنجش توان پا ها
اندازه گیری توان عضلات پا
یک صفحه درجه بندی شده و پودر گچ
شرکت کننده به پهلو کنار دیوار قرار میگیرد (بدون کفش بهتر است) یک دستگاه کنار بدن و دست دیگر به صورت کشیده و راحت بالای سر قرار داردو در حالی که انگشتان به پودر آغشته شده، بر روی صفحه مندرج علامت میگذارد. سپس بدون استفاده از دوران کتف ها، درجا، پرش کرده و در بالاترین نقطه ممکن بار دیگر با انگشتان گچی بر روی تخته مدرج علامت میگذارد. از کم کردن این دو علامت میزان پرش مشخص می شود. این عمل میبایست سه بار انجام شود.
آزمون انعطاف پذیری تنه[۱۷۲]
اندازه گیری انعطاف پذیری
زمینی که بر اساس سیستم متریک از ۰ تا ۱۰۰ درجه بندی شده
این تست مربوط به ارزیابی میزان انعطاف پذیری تنه میباشد. در این آزمون ورزشکار پشت به منطقه میایستد که در آن بر اساس سیستم متریک درجه بندی شده است وپاشنهها را بر روی مقیاس صفر میگذارد سپس پاها را به اندازه عرض شانه بازکرده وسعی می کند با انگشتان دست از وسط پا دورترین نقطه پشت سرش را لمس کند. حد فاصل خط پاشنه تا محل انگشتان رکورد فرد محسوب میگردد.
آزمون کوپر (۱۲ دقیقه دویدن)[۱۷۳]
بدست آوردن حداکثر اکسیژن مصرفی و استقامت قلبی - عروقی
پیست دو ومیدانی که در فواصل ۱۰ متری علامت گذاری شده باشد، کورنومتر
در این تست شرکت کنندهها به مدت ۱۲ دقیقه میدوند و در انتهای این زمان، مسافت طی شده اندازه گیری می شود. با معادله زیر میتوان vo2max فرد را محاسبه کرد: هر مایل ۷۶/۱۶۰۹
(مسافت طی شده در ۱۲ دقیقه به مایل) ۱۱/۲۸۷۲+۳۵/۹۷۱۲*- vo2max =