شکل۳-۱۴- حشرات کامل L. syriacus از نمای پشتی (اصل)
شکل۳-۱۵- حشره کامل L. syriacus از نمای شکمی (اصل)
این سرخرطومی به طور عمده روی گیاه میزبان C. oxyachantha از تیره Asteraceae فعالیت دارد (شکل۳-۱۶). این سرخرطومی از دو منطقه بافت و دهسرد (به ترتیب با ارتفاع ۲۳۱۶ و ۱۸۲۴ متری از سطح دریا) جمعآوری شد. پراکنش این گونه در ایران از اردبیل، فارس، گلستان، کرمانشاه، مازندران و آذربایجانغربی و در جهان از اروپایجنوبی، آسیای میانه و آسیای صغیر گزارش شده است (مدرساول، ۱۳۷۶؛ ترمیناسین، ۱۹۶۹؛ لگالو و همکاران، ۲۰۱۰).
شکل ۳-۱۶- گیاه میزبان سرخرطومی L. syriacus (اصل)
Larinus sp.
طول بدن این سرخرطومی ۵/۶ و عرض آن ۶/۳ میلیمتر میباشد؛ سر به رنگ خاکستری است؛ شاخک ها به رنگ قرمز و پوشیده از موهای سفید هستند (شکل۳-۲۰)؛ بندهای انتهایی شاخک که چماق را تشکیل می دهند پوشیده از موهای زرد رنگ میباشند به طوریکه که این قسمت به رنگ طلایی به نظر میرسد؛ طول خرطوم ۹/۱ میلیمتر است؛ پیشگرده دارای سه نوار طولی روشن است (شکل۳-۱۷). طول پیشگرده ۱/۲ میلیمتر است که ۲/۱ برابر طول خرطوم می باشد. روی هر بالپوش یک نوار طولی سفیدرنگ قابل مشاهده است که از تمرکز موهای سفید روی بالپوشها به وجود آمده است (شکل۳-۱۷)؛ سطح شکمی بدن پوشیده از موهای سفید است (شکل۳-۱۸)؛ ساق پاها دارای یک ردیف خار ریز است (شکل۳-۱۹)؛ پاها نیز پوشیده از موهای سفید رنگ هستند.
شکل ۳-۱۷- حشره کامل Larinus sp. (اصل)
شکل ۳-۱۸- سطح شکمی بدن (اصل)
شکل ۳-۱۹- خارهای روی ساق پا (اصل)
شکل ۳-۲۰- شاخک و شیار شاخکی (اصل)
این سرخرطومی به طور عمده روی گیاه میزبان C. stocksii از تیره Asteraceae فعالیت دارد (شکل۳-۲۱). این سرخرطومی تنها از منطقه دهسرد با ارتفاع ۱۸۲۴ متری از سطح دریا جمعآوری شد. سرخرطومی Larinus sp. یک گونه تولید کننده مان میباشد (شکل ۳-۱۷). گیاه میزبان و تولید مان توسط این سرخرطومی برای اولین بار در این تحقیق مشخص شد. در مورد پراکنش این گونه سرخرطومی در ایران و جهان گزارشی وجود ندارد.
شکل ۳-۲۱- گیاه میزبان سرخرطومی Larinus sp. (اصل)
۳-۴- درصد فراوانی نسبی گونههای جنس Larinus روی گیاهان میزبان مختلف